top of page

INFORMATIE

De Eifel

De Eifel is de meest oostelijke regio van de Belgische Ardennen, ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Deze streek strekt zich vooral uit in Duitsland, maar een klein deel ligt in de Oostkantons. Het hoogste punt van de Eifel is de Hohe Acht met 747 meter.

De Eifel is een prachtige wandelstreek, met goed bewegwijzerde paden. De lokale wandelpaden worden onderhouden door de Duitse organisatie Eifelverein. De rivieren zijn in het voorjaar geschikt voor allerlei wildwateractiviteiten: kajakken, raften, hydrospeeding enzovoort. 

Grote steden in de buurt van de Eifel zijn Aken, Bonn, Keulen, Luik, Luxemburg, Maastricht, Trier en Verviers.

Burg-Reuland & Stoubach

Burg-Reuland is een Duitstalige gemeente in de provincie Luik. De gemeente telt bijna bijna 4000 inwoners en is genoemd naar de burcht Reuland. In de zuidoostelijke uithoek van de gemeente is het drielandenpunt van België, Duitsland en Luxemburg gelegen. 

Stoubach is een gehucht in de gemeente Burg-Reuland. Het dorpje ligt aan de Our en grenst aan het Duitse plaatsje Stupbach. Deze twee dorpjes worden verbonden door een brug over de Our, waarlangs restaurant 'Zur Alte Mühle' ligt.

Activiteiten in de omgeving

In de streek van de Eifel is er heel wat te beleven voor jong en oud! 

Je kan er bijvoorbeeld de prachtige natuur al wandelend of fietsend gaan ontdekken. Je kan ook vissen, mountainbiken, kajakken, zwemmen, skiën of langlaufen, karten, paintballen...

Bezoek één van de vele sprookjesachtige kastelen of burchten of leer meer over de regio in één van de historische of culinaire musea.

 

Je vindt ook een heel aantal mooie stadjes in de buurt: Clervaux, Vianden, Spa, La Roche-en-Ardenne, Durbuy... In Duitsland loop je rond in schilderachtige vakwerkdorpjes als Monschau en Monreal. Of kies een stad als Luik, Trier of Aken als bestemming voor een dagje weg.

 

Maak een daguitstap naar een pretpark (Plopsa Coo in België - Phantasialand in Duitsland) of leef je uit op een racebaan (Francorchamps in België - Nürburgring in Duitsland).

 

Winkelen kan je in de uitgebreide shoppingcentra Knauf of Massen, net over de Luxemburgse grens (15 min.). Hier vind je meerdere supermarkten, delicatessezaken, kledingboetieken, interieurwinkels, plant- en tuincentra, hobby- en bouwmarkten, restaurants, café's...

Veel plezier!

OVER ONS

OVER DE STREEK

Familie Willekens heet u welkom!

We zijn een familie uit het Antwerpse met een passie voor wandelen in bergachtig gebied. Dit bracht ons in de Eifelstreek, waar we behalve het uitgestrekte natuurschoon ook de Gemütlichkeit van de Oostkantons waarderen.

 

We leerden het voormalige pension Hubertus kennen tijdens een wandelweekend, toen het al omgevormd was tot een vakantiehuis, de Sneeuweifel. We waren gecharmeerd door de robuuste inrichting van het voormalige pension (met nog duidelijk herkenbaar het café) en het authentieke oude gedeelte van het huis, waar de oorspronkelijke bouwstijl van de streek behouden bleef. Toen het ook nog te koop bleek, besloten we er onze eigen verblijfplaats voor wandelvakanties en -weekends van te maken, maar het ook open te stellen voor liefhebbers van de streek.

We hopen dat u er, net als wij, een fijne tijd mag beleven. 

Hartelijke groeten, 

Familie Willekens

20181020_110932.jpg

TO DO'S

Over ons
Over de streek
To do's
bottom of page